Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Ziua internationala a Dunarii
Adaugat la data de 27.10.2012

Pe 29 iunie 81 de milioane de oameni din 14 tari sarbatoresc Ziua internationala a Dunarii. Aceasta celebrare ajuta la protejarea Dunarii si a raurilor tributare pentru ca atat noi cat si generatiile viitoare sa ne putem bucura de serviciile lor.

Ziua Dunarii promoveaza un fluviu mai curat si mai sigur. Activitatile din aceasta zi promoveaza constientizarea si participarea oamenilor la eforturile de conservare a fluviului Dunarea.

Actiunile prilejuite de Ziua internationala a Dunarii se desfasoara in Romania sub patronajul Ministerului Mediului, sub auspiciile Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), cu sediul la Viena si in parteneriat cu Administratia Nationala Apele Romane – Directia Apelor Dobrogea-Litoral, Institutul National de Cercetare Delta Dunarii, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Roddia.

Ministerul Mediului isi propune, prin seria de evenimente dedicate Zilei internationale a Dunarii, sa atraga atentia asupra importantei cooperarii intre statele riverane, autoritati, organisme responsabile si cetateni ai tarilor riverane pentru protejarea si utilizarea responsabila a resurselor de apa din bazinul Dunarii.

O componenta importanta a evenimentelor Zilei Dunarii o constituie lansarea campaniei Stop Braconaj!, un proiect de informare asupra importantei protejarii speciilor de pesti din Delta Dunarii, derulat de Ministerul Mediului.

Problema pescuitului periculos in Delta Dunarii a atins cote alarmante si, prin escaladarea ei, echilibrul si asa fragil din ecosistemul Deltei risca sa se destrame. Consumatorul local, turistul, unitatile de turism si autoritatile locale trebuie sa inteleaga ca suntem toti responsabili in rezolvarea acestei probleme, a declarat Grigore Baboianu, Guvernatorul Deltei Dunarii.


Sursa: Ecomagazin.ro

 

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri