Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Thomas Edison a detinut cele mai multe brevete de inventie pe plan mondial
Adaugat la data de 06.11.2012

Numarul lucrurilor inventate de el este uimitor – 1093. A detinut cele mai multe brevete de inventie pe plan mondial, fiindu-i acordat cel putin unul in fiecare an, timp de saizeci si cinci de ani consecutiv. De asemenea, el a dezvoltat laboratorul modern de cercetare.

Mai multi oameni pun abilitatea lui Edison pe seama geniului creativ. El insa a considerat ca acesta a fost rezultatul muncii istovitoare. „Geniul”, a declarat el, „inseamna nouazeci si noua la suta transpiratie si unu la suta inspiratie”. Eu sunt incredintat ca succesul sau s-a datorat si unui al treilea factor: atitudinea pozitiva.

Thomas Edison a fost o persoana optimista, care vedea partea buna a lucrurilor. „Daca am face toate lucrarile de care am fi capabili”, afirma el odata „ne-am uimi literalmente pe noi insine”. Cand a fost nevoit sa incerce de zece mii de ori pentru a gasi materialele potrivite pentru becul incandescent, nu a luat aceste incercari drept esecuri. Cu fiecare tentativa, el a capatat informatii in legatura cu ceea ce nu functiona corespunzator, fapt care l-a facut sa descopere solutia. Nu s-a indoit niciodata ca nu va gasi una buna. Credinta sa poate fi rezumata in cuvintele care i-au apartinut chiar lui: „Printre esecurile vietii se numara si oamenii care, atunci cand au renuntat, nu si-au dat seama cat de aproape sunt de adevar.”

Probabil cel mai notabil exemplu al atitudinii pozitive a lui Edison este modul in care a primit vestea unei tragedii, care a avut loc cand el avea peste saizeci de ani. laboratorul pe care el l-a construit in West Orange, News Jersey, era faimos in intreaga lume. El numea acest complex alcatuit din saisprezece etaje, fabrica sa de inventii. Cladirea principala era masiva – mai mare ca marime decat trei terenuri de fotbal. Din aceasta baza de operatiuni, el si echipa sa concepeau inventii, dezvoltau prototipuri, fabricau produse si le expediau clientilor. Devenise un model de cercetare si productie moderna.

Edison iubea acest loc. Petrecea acolo ore in sir. Adesea chiar dormea acolo, pe una din mesele de laborator. Insa, intr-o zi de decembrie a anului 1914, laboratorul sau iubit a fost cuprins de flacari. In timp ce il privea de afara arzand, se spune ca ar fi voastra. Nu va mai vedea niciodata un foc ca acesta.

Majoritatea oamenilor in aceasta situatie ar fi fost distrusi. Nu si Edison. „Am saizeci si sapte de ani”, a declarat dupa tragedie, „dar nu sunt prea batran ca sa o iau de la inceput. Am trecut prin multe lucruri ca acestea”. El a reconstruit laboratorul si a continuat sa lucreze inca saptesprezece ani. „Am multe idei, insa nu mai am timp”, a comentat el: „Sper sa traiesc pana la o suta de ani”. a decedat la varsta de optezeci si patru de ani.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri