Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Tehnici de reducerea concentratiilor de poluati din aerul interior
Adaugat la data de 26.10.2012

Enumeram trei tehnici de bază pentru a reduce concentraÅ£iile de poluanÅ£i în aerul de interior: controlul sursei, ventilaÅ£ia ÅŸi purificarea aerului.

Utilizarea de purificatoare de aer singure nu pot asigura o calitate adecvată a aerului.

Trebuie eliminate sursele individuale de poluanÅ£i sau reduse emisiile lor. Acesta este de obicei cea mai eficienta strategie pentru reducerea poluanÅ£ilor. Există multe surse de poluanÅ£i în casa care poate fi controlat. De exemplu, utilizarea materialelor din lemn masiv in loc de materiale alternative, care sunt susceptibile de a fi surse importante de formaldehidă. Fumătorii pot fuma în aer liber. Aparate de ardere pot fi ajustate pentru  reducerea emisiilor lor.

VentilaÅ£ia este, de asemenea, o tehnica pentru reducerea concentraÅ£iilor de poluanÅ£i în aer interior. Schimbul de aer între interiorul ÅŸi exteriorul unei clădiri. Introducerea aerului exterior este important pentru bună calitate a aerului. Prin procesul de infiltrare, aerul exterior curge în casă, prin deschideri, rosturi, fisuri ÅŸi în pereÅ£i, podele, tavane ÅŸi în jurul ferestrelor ÅŸi uÅŸilor. VentilaÅ£ie naturală descrie miÅŸcarea aerului prin ferestre ÅŸi uÅŸi deschise. Cele mai multe sisteme de încălzire ÅŸi de aer condiÅ£ionat nu aduc aer liber în casă. Două metode primare de ventilaÅ£ie poate fi utilizat in cele mai multe case: ventilaÅ£ie generală ÅŸi ventilare locală.

VentilaÅ£ia generală a spatiului de locuit, prin infiltrare, ventilaÅ£ie naturală, sau ventilaÅ£ie mecanică, aerul circula in intreaga casa, aspiră aer liber si elimina aerul poluat. DeÅŸi limitată de condiÅ£iile meteorologice, această metodă elimină sau dilueaza poluanÅ£ii de interior aer, reducând astfel nivelul de contaminanti ÅŸi îmbunătăţirea calităţii aerului interior. O atenÅ£ie specială ar trebui acordată în aer liber utilizat pentru ventilaÅ£ie. Ar trebui să fie de o calitate acceptabilă ÅŸi nu trebuie să conÅ£ină poluanÅ£i în cantităţi care ar putea fi considerat inacceptabil sau dăunătoare dacă este introdus incasa. Utilizarea unei ventilaÅ£ii pentru reducerea poluanÅ£ilor aerului din interior ar trebui să fie evaluate cu atenÅ£ie în cazul în care nu sunt surse de poluanÅ£i în aer liber.
    
VentilaÅ£ia locala realizata cu ajutorul ventilatoarelor de evacuare în băi ÅŸi bucătării, ÅŸi, în unele cazuri, prin ferestrele ÅŸi uÅŸile, indeparteaza excesul de umiditate ÅŸi poluanÅ£i puternic ÅŸi previne raspandirea in alte zone. Utilizarea ventilatoarelor de evacuare creÅŸte cantitatea de aer în aer liber, care intră într-o casă.

Modele avansate pentru case noi au o caracteristică mecanică care se refer ala aducerea aerului liber in casa prin intermediul sistemului HVAC, aceste sistem includ ventilatoare cu consum redus de combustibil.

Purificarea aerului poate fi utilă atunci când este utilizat împreună cu un control al surselor de poluare ÅŸi de ventilaÅ£ie, dar nu este un substitut pentru oricare metodă. Utilizarea de purificatoare de aer singure nu pot asigura o calitate suficient aer, în special în cazul în care sursele de poluare importante sunt prezente ÅŸi ventilaÅ£ia este insuficientă. În timp ce purificarea aerului poate ajuta la controlul nivelului de particule din aer, inclusiv cele asociate cu alergeni ÅŸi, în unele cazuri, poluanÅ£i gazoÅŸi într-o casă, purificarea aerului nu poate scădea efectele adverse asupra sănătăţii cauzate de poluanÅ£ii aerului din interior.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri