Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Tehnici de reducerea concentratiilor de poluati din aerul interior
Adaugat la data de 26.10.2012

Enumeram trei tehnici de bază pentru a reduce concentraţiile de poluanţi în aerul de interior: controlul sursei, ventilaţia şi purificarea aerului.

Utilizarea de purificatoare de aer singure nu pot asigura o calitate adecvată a aerului.

Trebuie eliminate sursele individuale de poluanţi sau reduse emisiile lor. Acesta este de obicei cea mai eficienta strategie pentru reducerea poluanţilor. Există multe surse de poluanţi în casa care poate fi controlat. De exemplu, utilizarea materialelor din lemn masiv in loc de materiale alternative, care sunt susceptibile de a fi surse importante de formaldehidă. Fumătorii pot fuma în aer liber. Aparate de ardere pot fi ajustate pentru  reducerea emisiilor lor.

Ventilaţia este, de asemenea, o tehnica pentru reducerea concentraţiilor de poluanţi în aer interior. Schimbul de aer între interiorul şi exteriorul unei clădiri. Introducerea aerului exterior este important pentru bună calitate a aerului. Prin procesul de infiltrare, aerul exterior curge în casă, prin deschideri, rosturi, fisuri şi în pereţi, podele, tavane şi în jurul ferestrelor şi uşilor. Ventilaţie naturală descrie mişcarea aerului prin ferestre şi uşi deschise. Cele mai multe sisteme de încălzire şi de aer condiţionat nu aduc aer liber în casă. Două metode primare de ventilaţie poate fi utilizat in cele mai multe case: ventilaţie generală şi ventilare locală.

Ventilaţia generală a spatiului de locuit, prin infiltrare, ventilaţie naturală, sau ventilaţie mecanică, aerul circula in intreaga casa, aspiră aer liber si elimina aerul poluat. Deşi limitată de condiţiile meteorologice, această metodă elimină sau dilueaza poluanţii de interior aer, reducând astfel nivelul de contaminanti şi îmbunătăţirea calităţii aerului interior. O atenţie specială ar trebui acordată în aer liber utilizat pentru ventilaţie. Ar trebui să fie de o calitate acceptabilă şi nu trebuie să conţină poluanţi în cantităţi care ar putea fi considerat inacceptabil sau dăunătoare dacă este introdus incasa. Utilizarea unei ventilaţii pentru reducerea poluanţilor aerului din interior ar trebui să fie evaluate cu atenţie în cazul în care nu sunt surse de poluanţi în aer liber.
    
Ventilaţia locala realizata cu ajutorul ventilatoarelor de evacuare în băi şi bucătării, şi, în unele cazuri, prin ferestrele şi uşile, indeparteaza excesul de umiditate şi poluanţi puternic şi previne raspandirea in alte zone. Utilizarea ventilatoarelor de evacuare creşte cantitatea de aer în aer liber, care intră într-o casă.

Modele avansate pentru case noi au o caracteristică mecanică care se refer ala aducerea aerului liber in casa prin intermediul sistemului HVAC, aceste sistem includ ventilatoare cu consum redus de combustibil.

Purificarea aerului poate fi utilă atunci când este utilizat împreună cu un control al surselor de poluare şi de ventilaţie, dar nu este un substitut pentru oricare metodă. Utilizarea de purificatoare de aer singure nu pot asigura o calitate suficient aer, în special în cazul în care sursele de poluare importante sunt prezente şi ventilaţia este insuficientă. În timp ce purificarea aerului poate ajuta la controlul nivelului de particule din aer, inclusiv cele asociate cu alergeni şi, în unele cazuri, poluanţi gazoşi într-o casă, purificarea aerului nu poate scădea efectele adverse asupra sănătăţii cauzate de poluanţii aerului din interior.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri