Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Studiu de caz: O abordare cuprinzatoare a evaluarii riscurilor la fabrica de automobile Revoz - Slovenia
Adaugat la data de 31.10.2012

Munca la o fabrica de automobile presupune o serie de pericole care ar putea prezenta riscuri pentru sanatatea si securitatea lucratorilor. La Revoz, evaluarea riscurilor a devenit o componenta esentiala a eforturilor constante de a elimina si controla riscurile la locul de munca.
 
Intreprinderea a adoptat o abordare cuprinzatoare pentru evaluarea si gestionarea riscurilor de la locul de munca. Punctul de plecare pentru efectuarea evaluarii riscurilor il reprezinta politica de securitate, ergonomie si conditii de la locul de munca. Evaluarea riscurilor in sine cuprinde trei faze: (1) analiza situatiei, (2) identificarea masurilor de reducere a riscurilor si (3) punerea in aplicare a acestor masuri. Monitorizarea rezultatelor interventiilor reprezinta un proces paralel constant. Lucratorii sunt implicati in intregul proces de evaluare - management al riscurilor.
Baza pentru definirea riscului este asa-numita FSSE (o fisa simplificata pentru evaluarea securitatii si ergonomiei), care este utilizata pentru evaluarea fiecarui post de lucru. Aceste informatii sunt coroborate de:
•    date medicale
•    analiza mediului de lucru, a accidentelor si a evenimentelor periculoase
•    evaluarea substantelor chimice.
Auditul de securitate la care iau parte toti actorii relevanti, de exemplu, lucratorii, este efectuat dupa ce a fost introdusa o schimbare la locul de munca. Pe baza informatiilor de mai sus, este elaborata evaluarea. Riscurile se impart in trei grupe, variind de la "nesemnificativ" la "inacceptabil – actionati imediat!", si sunt tratate corespunzator.
In plus, o evaluare externa a sistemului de securitate si sanatate in munca este efectuata la fiecare trei ani.
Instruirea lucratorilor are loc pentru a imbunatati cunoasterea si comportamentul acestora. Lucratorii participa la o serie de ateliere de lucru si, daca inregistreaza progrese satisfacatoare, au dreptul la recompense practice.
 
Rezulate :
•    Din anul 2000, când a fost introdusa pentru prima data evaluarea riscurilor, numarul de accidente care cauzeaza intreruperi ale activitatii a scazut cu 60%.
•    Numarul de zile de concediu medical generate de accidentele de la locul de munca a fost redus.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri