Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Stimulati munca! Incurajarea consumului, o idee proasta
Adaugat la data de 26.10.2012

Guvernatorul BNR avertizeaza ca, daca vom incerca sa stimulam consumul, atunci vom fi imediat taxati din exterior.
“Tot ceea ce inseamna idee periculoasa, sa nu spun chiar proasta, capata foarte repede suces. Asta cu sa stimulam consumul ca sa avem crestere economica nu pot sa o calific decat ca o idee proasta. Cred ca vom fi imediat taxati din exterior. Poate am ajuns acum sa suflu si in iaurt, dar asta este parerea mea. Romanii trebuie sa fie lasati si stimulati sa munceasca”, a declarat Mugur Isarescu, in cadrul unui seminar organizat la BNR pe tema cresterii economice.
Guvernatorul BNR sustine ca economia va creste, dar trebuie sa creasca in mod sustenabil si durabil.
"BNR m-a imputernicit sa spun ceea ce e bine sa facem ca sa avem o crestere economica durabila. Trebuie, in primul rand, sa stimulam munca, in al doilea rand sa stimulam munca si in al treilea rand sa stimulam munca”, a insistat Isarescu.
El a caracterizat cresterea economica din Romania din ultimii 20 de ani ca fiind dezechilibrata. “Romania de 20 de ani are o crestere economica dezechilibrata, cerere mare si productie mica. Nici nu intrevedem in urmatorii ani sa ajungem la surplus. Cred ca ar fi o greseala neiertata sa facem ce am facut in ani ‘70 – ‘90, cand ne-am dezvoltat peste capacitate si in ani ‘90 am strans cureaua cat am putut sa platim datoriile”, a spus guvernatorul bancii centrale.
Dezvoltarea economiei romanesti se va face tot cu o resursa din exterior, insa trebuie sa ne dezvoltam in masura in care deficitul extern sa se mentina la un nivel sustenabil, a adaugat el.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri