Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Sprijiniti economia romaneasca cumparand cat mai multe produse romanesti competitive
Adaugat la data de 03.06.2015

Cu niste ani de zile in urma, cand in Romania se incepea distrugerea economiei socialiste, am citit un articol intr-o revista ce raspandea ideologia capitalista. Ideea articolului era ca in Polonia, un mare lant fast food, dupa studii de piata foarte costisitoare, nu vindea la nivelul pe care il prevedeau aceste studii. Erau deschise noi unitati fast food, dar clientii nu intrau. Dupa un timp au descoperit cauza. In cateva zile au rezolvat problema. Au lipit afise, cu anuntul ca peste 70% din materia prima este de provenienta autohtona. Polonezii au invatat inaintea noastra si mai ales au aplicat, ca primele produse ce trebuiesc cumparate sunt cele din tara lor.

Romania este un potential concurent intre producatorii europeni. Nu am fost acceptati pentru a deveni concurenti, ci pentru a deveni piata de desfacere pentru tot ce este de la altii. Dupa mai mult de 24 de ani de la revolutie nu suntem in stare sa ne gasim ritmul pentru crestere economica.

Principiul cererii si ofertei tine si de educatie. Consumam produse romanesti, avem de munca pentru producatorii si comerciantii din tara noastra. Toata lumea stie aceasta regula. Cati aplicam? Mergem la raft si cumparam fara sa ne uitam la eticheta. Uneori pe eticheta citim continutul produselor. Cati dintre noi ne uitam la producator?
Cumparam de obicei dupa pret. Nu conteaza calitatea. Luam ce este mai ieftin. O populatie saracita este foarte usor de controlat. Am ajuns sa importam pana si hrean care in tara noastra poate creste in regim semisalbatic. Nu mai gasim hrean in vreun colt al gradinilor romanesti ?

Razboiul comercial împotriva Romaniei are ca scop eliminarea tarii noastre din competitia agricola europeana. Tara noastra are un puternic potential agricol si este un pericol pentru concurenta occidentala. De aceea, pentru a asigura dezvoltarea economica a tarii, romanii au obligatia morala sa cumpare si sa consume produse agricole romanesti.

Trebuie sa avem o constiinta de consumator a produselor autohtone, premisa a dezvoltarii economice nationale si de generare a prosperitatii. Un litru de lapte romanesc sau un kilogram de carne cumparat din fermele noastre pastreaza sau creeaza un nou loc de munca pentru un cetatean roman. A nu cumpara aceste produse romanesti înseamna un somer roman în plus si un taran ungur sau olandez mai fericit si prosper, ca si-a vandut produsul lor în super-marketurile noastre.

Ce este de facut ? SIMPLU. Cand intindem mana dupa produsul din raft ... SA GANDIM !

Sursa: Ziarepenet.com

 

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri