Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Sistemul RAPEX
Adaugat la data de 06.11.2012

Reprezinta un sistem de schimb rapid de informatii privind produsele periculoase intre Comisia Europeana si Statele Membre ale Uniunii Europene. Sistemul a fost infiintat in baza art. 12 al directivei privind securitatea generala a produselor.
Sistemul acopera produsele destinate consumatorilor ca de exemplu: textile, aparate electrocasnice, mobila, cosmetice, jucarii, etc. Sunt exceptate alimentele, produsele farmaceutice, hrana pentru animale.
ANPC este punctul national de contact din Romania, pentru sistemul Rapex.

Cum functioneaza RAPEX?
•    Atunci cand un produs (de exemplu, o jucarie, un articol de îngrijire a copiilor sau cu un aparat de uz casnic), este considerat a fi periculos, autoritatea nationala competenta ia masurile necesare pentru a elimina riscul. Se poate retrage produsul de pe piata, se retrag de la consumatori sau se emite avertismente.
•    Comisia Europeana difuzeaza informatiile tuturor celorlalte tari din UE. Se publica prezentari generale saptamanale de produse care prezinta un risc grav È™i masurile luate pentru a elimina riscurile de pe internet.
•    Punctele de contact nationale din fiecare tara a UE asigura verificarea produsului nou notificat ce este prezent pe piata. Daca este periculos, autoritatile iau masuri pentru a elimina riscul, fie prin solicitare ca produsul sa fie retras de pe piata, sau prin emiterea de avertismente.
 
 Sursa: ANPC.org

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri