Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
SR ISO 22006:2009 - Managementul productiei agricole
Adaugat la data de 31.10.2012

Standardul ISO 22006 se inscrie in familia standardelor ISO 22000 elaborate de comitetul tehnic ISO/TC 34, Produse alimentare, specializat in domeniul produselor pentru hrana oamenilor si a animalelor, precum si in domeniul lanturilor de aprovizionare conexe.
 
Acest standard a fost proiectat pentru a explica cum se aplica ISO 9001 in cazul proceselor referitoare la productia agricola (cereale, leguminoase, condimente, fructe, oleaginoase, nutreturi si alte recolte).
 
ISO 22006:2009 reia fiecare din cerintele standardului ISO 9001:2008, explicand concret, pe etape, aplicarea demersului la managementul unei ferme agricole, cu sugestii si sfaturi specifice domeniului si utilizand terminologia consacrata. Printre elementele distinctive unice figureaza un tabel care contine toate activitatile unei ferme agricole. Standardul permite sa se determine modul in care se imbina diversele activitati si unde sunt necesare imbunatatiri.

Standardul ISO 22006:2009 evidentiaza cele opt principii de baza ale managementului calitatii standardului ISO 9001:2008 si le leaga de fermele agricole:

  • orientarea catre client;
  • lidership;
  • implicarea personalului;
  • abordarea bazata pe proces;
  • managementul prin abordare sistemica;
  • imbunatatirea continua;
  • abordarea faptelor pentru luarea deciziei;
  • relatii reciproc avantajoase cu furnizorii.

Standardul ISO 22006:2009 nu aduce nicio modificare la cerintele ISO 9001:2008. El nu are scopuri de certificare, dar poate constitui un instrument util in pregatirea certificarii conform ISO 9001:2008.

Standardul ISO 22006:2009 apare in perioada cand cresc preocuparile privind siguranta alimentara in urma aparitiei bolii vacii nebune in Statele Unite, care afecteaza si in prezent exportatorii de carne de vita din SUA, porumb StarLink - un porumb modificat genetic care contine un pesticid Cry9C - un alergen alimentar suspect.
Fermierii pot imbunatati  performanta lor globala si rezultatele financiare, precum si cresterea increderii si satisfactia clientului, cu acest standart de la Organizatia Internationala de Standardizare (ISO), pentru punerea in aplicare a unui sistem de management al calitatii (SMC), pe baza ISO 9001  pentru productia vegetala.

ALTE STIRI
Produse
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri