Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
SR EN ISO 14025:2010, Etichete si declaratii de mediu. Declaratii de mediu de tip III. Principii si proceduri
Adaugat la data de 29.10.2012

Standardul stabileste principiile si procedurile in vederea elaborarii programelor pentru declaratia de mediu de tip III si a declaratiilor de mediu de tip III. Acesta stabileste in special modul de utilizare a seriei de standarde ISO 14040 in elaborarea programelor pentru declaratia de mediu de tip III si a declaratiilor de mediu de tip III.
Declaratiile de mediu de tip III prezinta informatiile de mediu referitoare la ciclul de viata al unui produs, pentru a permite comparatii intre produsele care indeplinesc aceeasi functie. Asemenea declaratii
- sunt furnizate de una sau mai multe organizatii,
- se bazeaza pe date ale evaluarii ciclului de viata verificate independent, pe date din analiza inventarului ciclului de viata sau pe module de informatii, in conformitate cu seria de standarde ISO 14040 si pe informatii suplimentare de mediu,
- sunt elaborate utilizand parametrii prestabiliti si
- sunt administrate de catre un administrator al programului, cum ar fi o companie sau grup de companii, sector industrial sau asociatie comerciala, autoritati sau agentii publice, un organism stiintific independent sau alta organizatie.
Declaratiile de mediu de tip III, asa cum sunt descrise in acest standard, sunt destinate in primul rand pentru utilizarea in comunicarea dintre agentii economici, dar nu este exclusa utilizarea lor si in comunicarea dintre agentul economic si consumator.
In programele bazate pe acest standard international, organizatiei care face declaratia i se va cere sa se asigure ca datele sunt verificate independent, fie intern, fie extern.

Sursa: ASRO

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri