Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
SR EN 71-1-A14:2011, Securitatea jucariilor.
Adaugat la data de 29.10.2012

Partea 1: Proprietati mecanice si fizice

Standardele europene au ca scop reducerea, pe cat posibil, a riscurilor care nu sunt evidente pentru utilizator, dar acestea nu se refera la pericolele inerente (de exemplu, instabilitatea trotinetelor cu doua roti, varfurile acelor dintr-o trusa de cusut etc.) si evidente pentru copiii sau persoanele care ii au in grija. Presupunand ca jucariile sunt folosite conform utilizarii prevazute, se recomanda ca acestea sa nu prezinte alte riscuri pentru copiii carora le sunt destinate. Se recomanda, de asemenea, sa se tina seama de utilizarea normala sau previzibila, avand in vedere comportamentul obisnuit al copiilor, care in mod normal nu dau dovada de precautia proprie utilizatorului adult.
Ca o regula generala, jucariile sunt proiectate si fabricate pentru varste specifice copiilor.
Caracteristicile lor corespund varstei si stadiului de dezvoltare ale copiilor si utilizarea lor presupune anumite aptitudini.
Accidentele sunt cauzate frecvent de faptul ca jucaria este data unor copii carora nu le este destinata sau este utilizata in alt scop decat acela pentru care a fost proiectata. Se recomanda ca alegerea unei jucarii sau a unui joc sa faca obiectul unei alegeri atente; este cazul sa se tina seama de dezvoltarea mentala si fizica a copilului care o va utiliza.
Cerintele acestui standard european nu absolva parintii sau persoanele care se ocupa de copii, de responsabilitatea de a supraveghea copilul in timpul jocului.
Acest standard european stabileste cerintele si metodele de incercare pentru proprietatile mecanice si fizice ale jucariilor.
Acest standard european se aplica jucariilor pentru copii; prin “jucarie” se intelege orice produs sau material proiectat sau destinat in mod vizibil a fi utilizat in timpul jocului de copiii cu varsta mai mica de 14 ani. Acesta se refera la jucariile noi si tine seama de durata de utilizare normala si previzibila si de conditiile normale sau previzibile de utilizare a jucariilor, avand in vedere comportamentul obisnuit al copiilor.
Standardul cuprinde cerinte specifice jucariilor destinate copiilor mai mici de 36 luni si copiilor care sunt prea mici pentru a se aseza singuri. Pentru utilizarea acestui standard european, jucariile moi umplute simple, realizate pentru a fi tinute sau mangaiate, sunt considerate jucarii destinate copiilor mai mici de 36 luni.
Acest standard european stabileste, de asemenea, cerintele referitoare la ambalare, marcare si etichetare.
Standardul nu se refera la instrumente muzicale, la echipamentele sportive sau la alte produse similare, dar include variantele lor de jucarie.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri