Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Regulile lui Warren Buffett
Adaugat la data de 31.10.2012

Warren Buffett(n. 30 August 1930 in Omaha, Nebraska) este unul dintre cei mai de succes investitori din istorie, filantrop si C.E.O al Berkshire Hathaway. In 2008 a fost desemnat de revista Forbes drept cel mai bogat om din lume cu o avere estimata la 62 mld. de $.

Warren Buffet a fost un copil remarcabil facandu-si simtita inclinatia catre afaceri de la o varsta frageda. La sase ani a cumparat un pachet cu sase sticle de Coca-Cola din magazinul bunicului sau si le-a vandut prietenilor cu 5 centi bucata avand un profit de 5 centi.
In privinta relatie sale cu statul Buffet a precizat ca plateste un impozit de 19%, in timp ce angajatii sai platesc 33% in ciuda unui venit mult mai mic.
Omul supranumit „Oracolul din Omaha” are cateva reguli care i-au inlesnit calea spre imensa avere:
-         Bogatia e o stare de spirit. „Intotdeauna am stiut ca o sa fiu bogat. Nu cred ca m-am indoit niciodata de asta.”
-         Succesul inseamna mai mult decat contul bancar. Intrebat care e secretul succesului, Buffet a raspuns: „Daca oamenii ajung la varsta mea si isi dau seama ca exista oameni care ii iubesc, asta inseamna ca au succes. Succesul inseamna sa faci ce-ti place si sa o faci bine.”
-        Cheltuieste mai putin decat castigi. Buffet e faimos pentru viata simpla pe care o duce. In ciuda averii sale imense este recunoscut pentru modestia sa, traind si acum intr-o casa din Omaha pe care a cumparat-o in 1957 cu 31,500$. Are un salar de 100,000 de $ si isi conduce singur Cadillac-ul DST, desi valoarea averii sale e de cateva zeci de miliarde de dolari.
-        Evita datoriile. „Consumerismul e o boala, cu cat mai repede ne dam seama de asta, cu atat evitam sa cheltuim bani pe lucruri nefolositoare.”
-        Esti precum cei cu care te asociezi. E bine sa-ti petreci timpul cu oameni mai buni ca tine. Alege-ti asociatii al caror comportament e mai bun ca al tau si o sa te indrepti incet in aceeasi directie.
-        Jocurile de noroc sunt pentru prosti. „Regula nr. 1: Nu pierde niciodata bani! Regula nr. 2: Nu uita niciodata regula nr. 1!” – WB. Bill Gates spunea: „Pariurile lui Warren si ale mele nu au depasit niciodata 1$” referindu-se la poker-ul pe care il joaca cateodata impreuna, dar si la managementul riscului pe care cei doi miliardari il aplica.
-        Da inapoi comunitatii. „La toti miliardarii pe care-i cunosc, banii doar le scot in evidenta trasaturile. Daca erau josnici inainte acum sunt miliardari josnici.” Buffett a anuntat in 2006 ca va dona fundatiei Bill&Melinda Gates 30 de miliarde de dolari, cea mai mare donatie din istorie.
-        Generozitatea si abundenta merg mana-n mana. „Desi Ben Graham(Mentorul lui Buffett) a avut tot ce si-a dorit, totusi a vrut sa dea inapoi invatand pe altii, deci asa cum noi am primit de la altcineva, nu vrem ca darnicia sa se opreasca la noi. Vrem sa daruim si noi.”
Alte reguli:
 Regula 1 : Nu pierdeti niciodata investitile actionarilor.
 Regula  2: Nu uitati regula 1.
Indepartati-va de cartile de credit si investiti in voi.  
A. Nu banul face pe om, ci omul face banul.
B. Viata este atat de simpla pe cat v-o faceti voi.
C. Nu faceti ce spun altii, ascultati-i, dar faceti cum simtiti.
D. Nu va imbracati doar cu haine de firma, ci cu cele in care va simtiti confortabil.
E. Nu cheltuiti banii pe lucruri care nu sunt necesare, ci doar pe cele cu adevarat necesare.
F. Pana la urma, viata voastra e a voastra. De ce sa le dati altora sansa sa v-o conduca?
G. Daca banii nu ajuta ca sa-i imparti cu ceilalti, atunci pt ce mai sunt buni?AJUTATI CHIAR DACA NU PUTETI, MEREU CEI CARE STIU SA IMPARTA VOR FI BINECUVANTATI.   
H. NU cheltuiti banii pe care nu ii aveti. Cartile de credit, imprumuturile, etc au fost inventate de societatea de consum.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri