Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Reducerea consumului de resurse
Adaugat la data de 27.10.2012

Ce putem face?
Daca toti am face mici schimbari, simple, impreuna am avea un impact semnificativ si am reduce schimbarile climatice. Iata cum
-    recicleaza sticla, hartia, cartonul, produsele din plastic si cutiile de conserve. Prin reciclarea unei cutii de aluminiu se poate economisi 90% din energia necesara producerii unei noi.
-    Alege in mod inteligent. Cumpara produsele care au putine ambalaje, aparate electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, alimente produse locale si de sezon si masini cu consum eficient si un nivel redus al emisiilor de CO2 pe kilometru. Si cumpara rezerve atunci cand e posibil!
-    Mergi pe joc, cu bicicleta, foloseste transportul public sau imparte o masina cu mai multe persoane. In medie, la fiecare litru de combustibil ars de motorul unei masini, sunt eliberate in atmosfera 2,5kg de CO2.
-    Foloseste aerul conditionat cu masura.

Stiati ca ...?
Uninunea Europeana conduce in lupta globala impotriva schimbarilor climatice. In 2007, liderii europeni au fost de acord sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu cel putin 20 % pana in 2020 (si cu pana la 30% daca alte tari industrializate sunt de acord sa faca reduceri similare). UE vrea sa reduca consumul de energie cu 20% prin cresterea eficientei si sa creasca ponderea energie rgenerabile la 20% pana in 2020.

Reducand cantitate de energie pe care o risipim, putem reduce emisiile de gaze cu efect de sera si, in consecinta, vom avea un impact pozitiv asupra schimbarilor climatice. Incearca cele 10 sugestii de mai jos:
-    da calorifele mai incet – reducand temperatura doar cu 1 grad C poti reduce cheltuielile cu energie ale familiei tale cu 5-10% si emisiile anuale de CO2 pe familie cu pana la 300kg.
-    Atunci cand e posibil, aseaza frigiderul departe de aragaz sau alte surse de caldura
-    Inlocuieste ferestrele simple cu unele duble – astfel vei reduce la jumatate perderea de energie prin ferestre.
-    Instaleaza un bun sistem de izolatie pentru casa – aceasta este unul dintre cele mai eficiente moduri de a reduce emisiile de CO2 si de a economisi energie pe termen lung.
-    Foloseste becuri economice – acestea consuma mult mai putin si pot fi folosite o perioada mult mai lunga decat cele obisnuite – si stinge luminile atunci cand nu ai nevoie de ele
-    Scoate din priza incarcatorul de la telefonul mobil atunci cand nu-l folosesti. Incarcatorul consuma electricitate chiar si cand nu conectat la telefon
-    Gandeste-te bine inainte de a tipari un document sau un email. Un cetatean european foloseste in jur de 20kg de hartie pe luna !
-    Nu lasa aparate precum televizorul, casetofonul sau calculatorul in standby – foloseste butonul « on/off ».
-    Asteapta pana cand masina de spalat rufe sau vase este plina inainte de a folosi. Usuca hainele la aer ori de cate ori este posibil in loc sa folosesti uscatorul – aceasta consuma multa energie.
-    Atunci cand iti faci un ceai sau o cafea, fierbe doar cantitate de apa de care ai nevoie in loc sa umpli tot vasul cu apa.

Foarte putini oameni se indoiesc de devezile stiintifice referitoare la schimbarile climatice. Stim ca trebuie sa actionam, si asta urgent. Cum te afecteaza pe tine acest lucru? Ti-ai schimbat deja unele obiceiuri pentru a reduce factura la energie a parintilor tai sau ca sa simti ca protejezi mediul?

 

Pentru a afla mai multe informatii:
www.sustenergy.org
www.erec-renewables.org > Renewable Energy
http://ec.europa.eu/research/energy > Sustainable Energy Systems

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri