Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Precizari privind mentiunile de pe pagina web a unei societati comerciale in conformitate cu Legea 31-1990
Adaugat la data de 30.10.2012

In confomitate cu Legea 31-1990 privind societatile comerciale, pe pagina de Internet a societatii ar trebui sa existe urmatoarele elemente:
- denumirea societatii comerciale,
- forma juridica a acesteia - e.g. societate pe actiuni, societate cu raspundere limitate, etc.,
- sediul social al societatii,
- numarul din registrul comertului si codul unic de inregistrare.
- valoarea capitalului social iar pentru societatile pe actiuni si societatile in comandita pe actiuni trebuie precizata atat valoarea capitalului social subscris, cat si a capitalului varsat.
Legea 31-1990 stipuleaza ca toate aceste informatii trebuie mentionate si  in orice factura, oferta, comanda, tarif, prospect si alte documente intrebuintate in comert de catre o societate comerciala.
In cazul in care societatea respectiva face o oferta - transmite o comanda, etc. folosind posta electronica ar trebui sa precizeze in cuprinsul e-mail-ului trimis catre client - potential client toate informatiile pe care le-am enumerat mai sus.
Nerespectarea de catre agentul comercial a acestor prevederi constituie contraventie si este sanctionata cu amenda al carei cuantum este cuprins intre 2.500 si 5.000 RON.
  Art. 74 -  In orice factura, oferta, comanda, tarif, prospect si alte documente intrebuintate in comert, emanand de la o societate, trebuie sa se mentioneze denumirea, forma juridica, sediul social, numarul din registrul comertului si codul unic de inregistrare. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevazute de legislatia din domeniu.
 Daca societatea pe actiuni opteaza pentru un sistem dualist de administrare, in conformitate cu prevederile art. 153, documentele prevazute la alin. 1 vor contine si mentiunea - societate administrata in sistem dualist.
    In documentele prevazute la alin.1 , daca acestea provin de la o societate cu raspundere limitata, se va mentiona si capitalul social, iar daca ele provin de la o societate pe actiuni sau in comandita pe actiuni, se vor mentiona atat capitalul social subscris, cat si cel varsat.
    In situatia in care documentele prevazute la alin. 1 sunt emise de o sucursala, acestea trebuie sa mentioneze si oficiul registrului comertului la care a fost inregistrata sucursala si numarul ei de inregistrare.
    Daca societatea detine o pagina de Internet proprie, informatiile prevazute la alin. 1 si 3 vor fi publicate si pe pagina de Internet a societatii.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri