Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Octombrie 2017. Luna Europeana a Securitatii Cibernetice (European Cyber Security Month - ECSM)
Adaugat la data de 07.07.2017

Luna Europeana a Securitatii Cibernetice (European Cyber Security Month – ECSM) este o campanie de constientizare la nivel european pentru promovarea securitatii cibernetice in randul cetatenilor si urmareste schimbarea perceptiei asupra amenintarilor informatice, prin intermediul promovarii conceptului de securitate a datelor si a informatiilor, prin educatie, schimbul de bune practici si competitii.

ECSM este organizata prin intermediul Agentiei Europene pentru Securitatea Retelelor Informatice si a Datelor (ENISA), Comisia Europeana (DG CONNECT) si partenerii acestora. Proiectul pilot al campaniei a debutat in 2012, CERT-RO participand cu rolul de coordonator national inca de la prima editie.

Perioada de timp dedicata acestui demers este luna octombrie a fiecarui an, insa aceasta limitare este optionala si depinde de decizia organizatorilor la nivel national. In fiecare an, datorita cererilor partenerilor nationali din ECSM, CERT-RO a extins perioada si a acceptat includerea unor evenimente specifice, care se desfasurau la finele lunii septembrie ori prima parte a lunii noiembrie.

In cadrul lunii octombrie, fiecarei saptamani din luna i se atribuie cate o tema de constientizare. Acest proces de stabilire a temelor de interes la nivel european are loc in urma unor consultari intre coordonatorii nationali ai campaniei. Ulterior, fiecare stat isi poate organiza activitatea, tangential cu aceste 4 teme

Temele alese pentru aceasta editie a ECSM:

Saptamana 1: Security at the workplace

Saptamana 2: Governance, Privacy & Data Protection

Saptamana 3: Cyber Security in the Home

Saptamana 4: Skills in Cyber Security

 

Evenimentele/activitatile nationale sunt introduse intr-un calendar public, disponibil online pe site-ul ECSM (www.cybersecmonth.eu), ceea ce ofera o convenabila expunere la nivel international.

Participarea ca partener in cadrul ECSM este conditionata de raspandirea mesajelor si a elementelor distinctive ECSM (logo, poster) in cadrul evenimentelor/campaniilor ce urmeaza a fi prinse in calendarul ECSM.

Sursa: cert.ro

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri