Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Obligativitatea dezvaluirii incalcarii securitatii datelor in UE
Adaugat la data de 22.08.2013

Obligativitatea dezvaluirii incalcarii securitatii datelor in UE

Noua reglementare a Uniunii Europene, instituie obligativitatea dezvaluirii incalcarii securitatii datelor de catre operatorii de telecomunicatii si furnizorii de servicii internet (ISP), reglementarea  va intrat in vigoare la data de 25 august 2013.

Noua reglementare se bazeaza pe dispozitii privind bresele de securitate, adresate operatorilor de telecomunicatii si furnizorilor de servicii internet, care au fost introduse in legislatia UE in 2009, prin intermediul Directivei E-Privacy 2009/136/CE. 

Incepand cu data de 25 august, toti operatorii europeni de telecomunicatii si furnizorii de servicii internet sunt obligati sa aduca la cunostinta autoritatilor nationale orice furt, pierdere sau acces neautorizat la datele cu caracter personal ale clientilor, inclusiv emailuri, date privind apelurile sau adrese IP. 

Detaliile privind orice astfel de incident, inclusiv calendarul si imprejurarile producerii incalcarii, natura si continutul datelor implicate si posibilele consecinte ale incalcarii, trebuie sa fie raportate. 

"Reglementarea impune notificarea autoritatilor natioanale in termen de 24 de ore de la detectarea incalcarii", a declarat Stewart Room, din cadrul firmei de avocatura Field Fisher Waterhouse. 

Noua reglementare solicita, de asemenea, operatorilor de telecomunicatii si furnizorilor de servicii internet care raporteaza incidentele sa detalieze, in termen de trei zile, si masurile luate pentru solutionarea problemelor. 

Reglementarea va intra in vigoare inainte de proiectul mai extins Draft Data Protection, care va solicita raspunsuri similare din partea tuturor companiilor care gestioneaza astfel de date si nu doar din partea operatorilor de telecomunicatii si furnizorilor de servicii internet. 

Companiile multinationale vor trebui sa aiba in vedere, in mod deosebit, faptul ca statele membre vor aplica in mod diferit termenii regulamentului, astfel incat vor trebui a fie respectate reglementari particulare fiecarui stat membru in care se deruleaza operatiuni, a mai informat Ayers. 

"Aparitia acestei ultime modificari reprezinta un important memento cu privire la nevoia de a lua in serios securitatea datelor", a mai declarat Ayers, precizand ca acest aspect vizeaza situatiile in care companiile vor avea de suferit datorita hackerilor sau amenintarilor interne. 

Sursa: smartnews.ro

 

 

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri