Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Noua etichetare a anvelopelor devine obligatorie de la 1 noiembrie 2012
Adaugat la data de 02.11.2012

Incepand din aceasta iarna Uniunea Europeana impune o regula strica pentru comercializarea anvelopelor pentru autovehicule care au fost fabricate dupa 1 iulie 2012. De la 1 noiembrie, ele nu mai pot fi puse in vanzare daca nu au o eticheta lipita pe ele. Cei care nu respecta regulile pot plati amenzi de pana la 30.000 de lei.

Eticheta standardizată pentru anvelope conţine informaţii despre 3 parametri ai performanţelor unei anvelope:
- eficienţa energetică,
- performanţele privind aderenţa pe carosabil umed
- zgomotul exterior la rulare.
Eficienţa energetica
În noul sistem de etichetare al UE, rezistenÅ£a la rulare este exprimată în clase de la A la G, care oferă informaÅ£ii cu privire la eficienÅ£a relativă a anvelopelor, în materie de consum de combustibil. O anvelopă clasa A este cea mai performantă din categoria sa, iar una clasa G este cea mai puÅ£in performanta
 
Aderenţă pe carosabil umed
Eticheta de aderenţă pe carosabil umed vă oferă informaÅ£ii legate de un aspect important al siguranÅ£ei unei anvelope: aderenÅ£a pe carosabile umede. Anvelopele cu aderenţă excelentă pe carosabil umed au distanÅ£e mai mici de frânare pe carosabile umede, ceea ce reprezintă un avantaj important din punct de vedere al siguranÅ£ei, când se rulează pe ploaie.
 
Conform noii etichetări UE a anvelopelor, capacitatea de aderenţă a unei anvelope este exprimată în calificative pe o scară de la A la G, A indicând cea mai înaltă performanţă în materie de aderenţă iar G pe cea mai slabă.
 
Zgomot exterior
Clasificarea nivelului de zgomot exterior al unei anvelope este exprimată în decibeli, fiind însoÅ£ită de una, două sau trei unde ce indică nivelul de sunet, menÅ£ionate pe eticheta Comisiei Europene. O undă neagră indică cea mai bună performanţă în materie de nivel de zgomot. Aceasta înseamnă că nivelul de zgomot produs de anvelopă este cu cel puÅ£in 3 decibeli sub viitoarea limită legală.
Trei unde negre reprezintă cea mai slabă performanţă în materie de nivel de zgomot produs de o anvelopă. Reprezintă un nivel de zgomot cuprins între limita maximă actuală ÅŸi noua limită minimă care va fi introdusă prin Reglementarea 661, ce va intra în vigoare între 2012 ÅŸi 2016.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri