Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Neagu Djuvara, cateva idei remarcabile
Adaugat la data de 03.06.2015

    1.       Uitandu-ma în istorie, descopar ca, pe masura ce esti mai laudat cand traiesti, cu atat esti mai uitat dupa moarte.

2.      Ma întristeaza ca noi nu avem ceea ce scandinavii, dupa multe secole de educație, au deja în sange – chestia cu cinstea. La noi, lucrul asta nu exista de veacuri. De ce? Pentru ca am avut o istorie a țarii atat de vitrega, ca într-adevar nu puteam sa supraviețuim fara sa smecherim… ca sa subzisti, nu-i asa? În timpul comunismului era (dintr-o perspectiva) justificat sa smecheresti ca sa subzisti. Daca nu, erai turtit! Masele au iesit din 50 de ani de comunism cu o mentalitate inconstienta ca spaga, smecheria sunt un mijloc indispensabil de supraviețuire.

3.      Pe Emil Cioran l-am iubit, ce mai tura-vura! Tipul e genial! De aceea ma supara ca în Romania e mai puţin venerat decat Mircea Eliade.

4.      Ambiția ma ține tanar. Din nefericire, nu poți recomanda cuiva sa fie ambițios, pentru ca asta e o trasatura pe care o ai sau nu o ai. Dar ca sa faci ceva în viața e musai sa fii ambițios, sa vrei sa faci ceva, altfel te prabusesti psihic.

5.       Am fost un student permanent.

6.      Unul dintre beneficiile celor care învața pe parcursul întregii vieți este capacitatea de a fi cat mai rar depasit de situație – acolo unde muncim sau acolo unde ne aduce istoria.

7.       Primul lucru pe care trebuie sa îl facem pentru brandul nostru de țara e sa scriem istorie cinstita!

8.      Îndarjirea mea a fost de a fi un bun student toata viața. Și cand am plecat la pensie, la varsta de 68 de ani, am venit la Paris si m-am inscris la scoala de limbi orientale, am facut o licența în sarbo-croata. Între 68 si 72 de ani!

9.      Naționalismul asta exacerbat l-au avut si comunistii, dar si alții – Iorga, de exemplu, care era un supra-dotat: stiți ca deține recordul mondial al scrisului: a scris 1.300 de carți si 13.000 de articole, pe langa editorialul zilnic din ziarul lui politic. Asta nu exista în toata istoria universala! Dar din pacate avea o prejudecata de exaltare a neamului romanesc care nu e rentabila în strainatate! Sa stiți ca nu suntem respectați nu din cauza ca n-am jucat un rol important în istorie, ci fiindca mințim! De aceea nu suntem preluați de catre istoricii din occident. De îndata ce vom fi cunoscuți cu o istorie veridica, sa vedeți ce repede ne ocupam locul cuvenit. Noi le umflam asa de mult, ca ajungem sa nu fim luați în serios.

10.   Adevarata zi de independența a Romîniei este pe 10 mai 1877. Întotdeauna m-am pronunțat cu furie împotriva alegerii zilei de 1 decembrie ca zi naționala, pentru ca nu este ziua cand s-a facut Romania mare, e doar ziua cand doua provincii au cerut sa fie primite în regatul roman. Adevarata data cand Romania s-a facut mare, juridic vorbind, e 24 decembrie - decretul Regelui ca accepta cele trei, patru cereri de asociere la micul Regat al Romaniei. Adevarata zi de independența este pe 10 mai 1877.

11.    Necinste nu este doar ca furi – e ca nu te ții de cuvant, ca nu esti la ora la care spui ca esti, ca nu-ți faci treaba care trebuie

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri