Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
MSC – Certificate in domeniul pescuitului durabil
Adaugat la data de 29.10.2012

Consiliul Conservarii Marine sau MSC (Marine Stewardship Council) este o organizatie independenta non-profit , care a stabilit un standard de mediu recunoscut pe plan international, care face referire la pescuitul durabil si administrat corespunzator. El se bazeaza pe mentinerea unor cantitati suficiente de peste, un mediu marin prosper si un management eficient, care nu implica exploatarea excesiva. Logo-ul MSC apare pe produsele care contin fructe de mare.
 
MSC standard de mediu pentru un pescuit durabil a fost dezvoltat, printr-un proces consultativ care implica mai mult de 300 de organizatii de experti si persoane din intreaga lume. Acest standart este in concordanta cu "Orientari pentru Eco-etichetare de peste si produse pescaresti din domeniul pescuitului marin de captura salbatice", adoptata de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) in 2005.
 
Cei care activeaza in domeniul pescuitului si care doresc sa demonstreze ca sunt bine gestionati sunt evaluati de catre o echipa de experti independenti, si MSC obtinind standardul MSC.
 
Produse de mare pot avea  eticheta ecologica MSC numai in cazul unui pescuit care a fost certificat cu standardul MSC.
 
Prin eticheta ecologica MSC tinde sa influenteze alegearea cumparatorilor astefel fiecare persoana poate constribui la protejarea oceanelor si un ecosistem durabil.
 
Standardul CSM este format din trei principii de baza pe care fiecare zona de pescuit trebuie sa demonstreze ca le indeplineste.
•Principiul 1: stocuri de peste durabile - pescuitul trebuie sa functioneze continuu si sa nu aiba loc supraexploatarea resurselor.
•Principiul 2: Reducerea impactului asupra mediului - operatiunile de pescuit ar trebui sa fie gestionate pentru a mentine structura, productivitate, diversitatea ecosistemului care depinde de pescuit.
•Principiul 3: gestionarea eficienta - pescuit trebuie sa respecte toate legile locale, nationale si internationale si trebuie sa aiba un sistem de management.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri