Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
ISO 14470:2011 pentru Iradierea alimentelor
Adaugat la data de 28.10.2012

Un nou standard, ISO 14470, ofera cerinte de ultima ora pentru iradierea alimentelor, folosit pentru imbunatatirea calitatii si sigurantei prelucrarii alimentelor. De acest standard vor beneficia producatorii, companiile care se ocupa de iradieri, organismele de reglementare, clientii si, in ultima instanta, consumatorii.
ISO 14470:2011, Iradierea alimentelor – Cerinte pentru dezvoltarea, validarea si controlul de rutina al procesului de iradiere utilizand radiatii ionizante pentru tratarea alimentelor, nu numai stabileste cerintele , dar de asemenea, orientări în vederea îndeplinirii acestora.

Iradierea alimentelor este procesul prin care alimentele sunt expuse radiatiilor ionizante cu scopul de a le imbunatati siguranta si calitatea. Procesul este destinat a fi folosit numai pentru alimentele care au fost produse urmand principiile celor mai bune practici de productie. Iradierea alimentelor poate fi folosita in scopuri diferite, printre care se numara controlul microorganismelor patogene si al parazitilor, reducerea numarului de microorganisme de alterare, inhibarea germinarii bulbilor, tuberculilor si radacinilor, prelungirea termenului de valabilitate a produselor si tratamentul fitosanitar.

Principalele obiective ale standardului ISO 14470:2011 sunt urmatoarele:
• Furnizarea cerintelor pentru iradierea alimentelor in conformitate cu standardele si practicile actuale;
•Oferirea  indrumarilor  pentru un acord tehnic intre clienti si companiile care se ocupa de iradieri;
• Elaborarea unui sistem de documentare in sprijinul controalelor efectuate asupra procesului de iradiere a alimentelor.

Standardul ISO 14470:2011, Iradierea alimentelor – Cerinte pentru dezvoltarea, validarea si controlul de rutina al procesului de iradiere utilizand radiatii ionizante pentru tratarea alimentelor a fost dezvoltat de Comitetul Tehnic ISO/TC 34, Produse alimentare.

Sursa: Iso.org.

ALTE STIRI
Produse
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri