Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Ghid de bune practici in turism si hotelarie
Adaugat la data de 29.10.2012

Autor: Gianina Buruiana,
Pret de lista: 30,00 Lei
Discount: 8%

Turismul este astazi o forta economica majora la nivel mondial, a carei dezvoltare poate aduce cu sine numeroase efecte, atât negative, cât si pozitive. El nu poate fi privit ca o simpla tranzactie economica sau ca un set de activitati izolate de mediul inconjurator si de populatiile gazda. Practica demonstreaza din plin acest lucru, iar literatura de specialitate acorda o din ce in ce mai multa atentie acestor efecte: fie ca se multumeste sa constate, fie incearca sa gaseasca solutii pentru o armonizare a intereselor economice, socio-culturale si ecologice ale tuturor stakeholderilor; aceasta este de fapt esenta dezvoltarii durabile in turism.
            Numeroase ghiduri, coduri de conduita, strategii, recomandari sau reglementari sunt oferite guvernelor, administratiilor locale, companiilor, micilor intreprinzatori din turism si turistilor insisi, cu scopul de a educa, forma, promova un comportament responsabil fata de mediul inconjurator si comunitatea locala, din efortul organismelor internationale sau chiar al organizatiilor non-profit care lupta pentru acest deziderat. Termeni precum „dezvoltare durabila”, „etica”, „responsabilitate sociala”, „bune practici” sau chiar unele sintagme consacrate international cum ar fi „nature based tourism” ori „community based tourism” sunt tot mai des vehiculati de specialisti.
             A vorbi astazi despre „bune practici” in turism este o provocare pe care o accepta multi autori. In acest context se situeaza si cartea de fata, a doamnei Gianina Buruiana, doctor in economie. Mai mult decât atât, a lega experienta internationala de cea a tarii noastre, pe tema durabilitatii si a bunelor practici in turism, reprezinta o incercare grea si, in acest caz, reusita.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri