Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Exprimarea ideilor prin diagrame
Adaugat la data de 29.10.2012

Caietele de notite si observatii ale lui Einstein, ale Marthei Graham, ale lui da Vinci, Edison si Darwin ne fac sa intelegem ca au ajuns celebri gratie capacitatii extraordinare de a se exprima vizual, prin diagrame. Darwin foloseste des in caietele sale un anume tip de reprezentare a naturii prin desenarea unor ramuri neregulate de copaci. Aceasta reprezentare l-a ajutat sa inteleaga schimbarile ce au loc pe scara de evolutie, sa analizeze mai multe directii in acelasi timp si sa adune informatii aparent fara legatura. Fiecare diagrama continea o mare cantitate de informatii. Diagramele lui Darwin l-au ajutat sa inteleaga informatia deja cunoscuta si sa cerceteze ceea ce nu se cunoaste inca.
    Diagramele lui Darwin au fost factorul decisiv in procesul de gandire ce a condus la teoria evolutiei. Le-a folosit pentru a clasifica relatia dintre diferitele specii, pentru a reprezenta creatiile intamplatoare, neregularitatea naturii, cresterea exploziva , necesitatea de a pastra constant numarul speciilor. La cinsprezece luni de la reprezentarea primelor trei diagrame, Darwin gasise deja solutia celor mai importante probleme ale teoriei evolutiei.
    Incercati sa reprezentati problema sub forma unei diagrame, dar si verbal. Scrieti mai intai datele problemei cat mai amanuntit. Apoi reprezentati-o printr-o diagrama, situand intrebare/problema de rezolvat in centru, intr-un patrat. Intrebati-va care sunt principalele trasaturi ale problemei. Notati toate posibilele raspunsuri cu linii ce deriva din patratul din centru.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri