Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Cartile pentru copii care infatiseaza familiile traditionale ar trebui interzise, conform Comisiei pentru Drepturile Femeii si Egalitatea de Gen
Adaugat la data de 22.08.2013

Cartile care infatiseaza imaginea "traditionala" a familiei, cu mame ce se ocupa cu ingrijirea copiilor si  tati care merg la munca, ar putea fi excluse din scoli, conform unor propuneri de la Bruxelles.

Raportul Comisiei pentru Drepturile Femeii si Egalitatea de Gen din cadrul Parlamentului European sustine ca "stereotipurile de gen" din scoli influenteaza perceptia modului in care baietii si fetele trebuie sa se comporte si, deasemenea, dauneaza oportunitatilor de cariera ale femeilor in viitor.

Documentul, de asemenea, sugereaza necesitatea existentei unei legislatii, la nivel UE, care sa combata modul in care femeile sunt prezentate in cadrul publicitatii din timpul programelor pentru copii.

In raport se spune: “Copiii se confrunta cu stereotipuri de gen de la o varsta frageda prin intermediul serialelor, reclamelor, materialelor de studiu si programelor educationale, fapt ce le influenteaza perceptia despre modul in care personajele masculine si feminine ar trebui sa se comporte.”

"Prin urmare, ar trebui sa fie introduse programe educationale speciale si materiale de studiu in care barbatii si femeile sa nu mai aparai in exemple de “roluri traditionale”, avandu-l pe barbat ca persoana care intretine familia si pe femeie ca pe cea care are grija de copii.

Despre acest document, Marina Yannakoudakis, membra a Partidului Conservator din cadrul Parlamentului European, a declarat ca este: “Un nonsens din punct de vedere politic”.

“Cartile pentru copii sau programele tv, care il portretizeaza pe barbat ca pe cel care intretine familia si pe femeie ca pe cea care se ingrijeste de familie, nu le fac rau copiilor, iar Uniunea Europeana nu ar trebui sa nu se preocupe de aceste lucruri. Propunerile vor ajunge curand in Parlament si sper ca si restul colegilor sa mi se alature, votand impotriva acestor planuri absurde.”

Joseph Salerno, editor la Quaterly Journal of Austrian Economics, a declarat: “Acesti oameni nu doar ca isi anunta intentiile de a ataca unitatea familiei dar si pe acelea de a interzice prin forta mentinerea sa. Seamana putin cu incercarea de a anula legea gravitatii”.

Desi nu se asteapta ca recomandarile raportului sa fie prea curand transformate in legi, ele “ilustreaza amplul intuneric din centrul experimentului Uniunii Europene, ce sterge orice urma de decenta umana, asemeni unei gauri negre care absoarbe caldura galaxiei.”, adauga Salerno.
 
 
Puteti citi in intregime textul raportului Comisiei pentru Drepturile Femeii si Egalitatea de Gen aici. http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2012-0401+0+DOC+XML+V0//EN#title2

Prelucrare dupa: dailymail.co si pravoslavie.ru
Traducere: Diana Lois

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri