Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Campanie nationala de preluare a DEEE de la populatie
Adaugat la data de 29.10.2012

Campania va incepe pe 1 februarie in Mures si se va desfasura succesiv in toate judetele tarii. Programul va fi anuntat pe www.environ.ro.
Asociatia Environ si Ministerul Mediului anunta extinderea la nivel national a campaniei “Alunga fantomele electronicelor vechi”, desfasurata in noiembrie 2010, in Bucuresti. Campania urmareste preluarea gratuita a deseurilor electronice de la populatie si se va desfasura pana la sfarsitul anului, in toate judetele tarii.

Campania se adreseaza in egala masura asociatiilor de locatari, institutiilor de stat, companiilor si cetatenilor. Acestia pot solicita preluarea gratuita, de acasa sau de la birou, a tuturor tipurilor de DEEE, daca urmeaza cativa pasi:
•    Se inscriu in campanie pe site-ul www.environ.ro;
•    Stabilesc cu vecinii sau colegii o zi in care sa colecteze DEEE;
•    Suna la 031.831.3333 si stabilesc o zi pentru preluarea deseurilor.
Fiecarui judet ii va fi alocata o luna de campanie. Judetul Mures este primul care se va putea debarasa de DEEE, incepand de pe 1 februarie.

Programul campaniei va fi anuntat constant pe site, in presa si prin actiuni de informare directa realizate de voluntari Environ si angajati ai firmelor de salubrizare locale.

Pentru a stimula colectarea, organizatorii au initiat si un concurs. Cei care vor preda cele mai multe deseuri pot castiga diverse distinctii: Cea mai "verde" Asociatie de locatari; Cea mai “verde” institutie; Companie “libera” de DEEE-uri, Cel mai EcoActiv cetatean sau Cel mai verde judet.

Ministrul Laszlo Borbely a afirmat in cadrul conferintei de presa de lansare a campaniei, care a avut loc la Targu Mures:

“In acest moment situatia este simpla: angajamentul Romaniei este sa stranga o cantitate de 4 kg de deseuri electrice pe cap de locuitor, insa noi suntem departe de acest rezultat. De aceea, am decis sa colaboram cu Asociatia Environ, pentru a da o mana de ajutor. Un rol important vor avea autoritatile locale, institutiile publice, dar si companiile, care pot “scapa” prin acest proiect national de toate deseurile electronice din preajma lor. Fac apel la asociatiile de locatari sa ne implicam, sa curatam tara de deseuri!”

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri