Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Amprenta ecologica
Adaugat la data de 27.10.2012

Ce este o amprenta ecologica?

Amprenta ecologica reprezinta masurarea impactului unei populatii asupra mediului. Ea se masoara ca suprafata totala a pamantului si apei productive necesare pentru a produce toate resursele consumate si pentru a scapa de deseurile produse.

Include:

- Suprafata arabila necesara pentru a produce recoltele consumate.

- Pasunile necesare pentru a produce produsele animale consumate.

- Padurile necesare pentru a produce lemnele si hartia consumate.

- Apele necesare pentru pestii si fructele de mare consumate.

- Suprafetele de pamant necesare pentru locuit si alte cladiri.

- Suprafetele de paduri necesare pentru absorbtia tuturor emisiilor de dioxid de carbon ce rezulta din consumul de energie.

Multi dintre noi folosim resurse ce provin din toata lumea, avand astfel o influenta si asupra celor mai indepartate locuri, prin intermediul deseurilor rezultate. Calculand amprenta ecologica suntem cu un pas mai aproape de a ne da seama cat de mare este de fapt impactul asupra intregii planete.

Amprenta ecologica poate fi calculata pentru o intreaga tara, o comunitate, o locuinta sau chiar pentru o singura persoana.

Tarile foarte dezvoltate au o amprenta ecologica foarte mare, intrucat folosesc cantitati mari de resurse si produc multe deseuri. De fapt, daca toata lumea ar trai precum tarile dezvoltate, am avea nevoie de cinci planete pentru a asigura suficiente resurse pentru toata lumea! Iar in decurs de numai 50 de ani, am avea nevoie de opt planete.

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri