Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Agricultura durabila pentru oameni si planeta
Adaugat la data de 30.10.2012

Daca erai de parere ca produsele organice sunt rezervate doar acelor persoane cu bani care fac plimbari in natura la sfarsit de saptamana sau doar un pretext pentru a scoate mai multi bani din buzunarele consumatorilor creduli, poate e momentul sa te mai gandesti o data ...
Agricultura organica este un sector in plina dezvoltare care asigura alimente delicioase, respecta mediul inconjurator si aplica standarde inalte de protectie a animalelor.
Aceasta presupune:
-    utilizarea rotatiei culturilor pentru a proteja solul si a intrerupe ciclurile de dezvoltare ale buruienilor si daunatorilor
-    reguli stricte pentru utilizarea pesticidelor chimice si a ingrasamintelor sintetice
-    selectarea uno specii de animale si plante bine adaptate la mediu si rezistente la boli
-    cresterea animalelor astfel incat sa se raspunda pe cat de mult posbil nevoilor lor naturale.

Germania este tara in care se consuma cele mai multe produse organice, urmata de Itlia si Regatul Unit.

Contribuie toate acestea la protectia mediului?
Ei bine, respunsul e simplu – da. Prin agricultura organica se incearca mentinerea solului intr-o stare de sanatate, fertil si natural, si imbunatatirea sa cu ajutorul ingrasamintelor naturale cum ar fi gunoiul de grajd. Poate ca nu pare ceva extraordinar, dar mentinerea solului fara agenti contaminati inseamna foarte mult!
Agricultura organica contribuie si la protejarea biodiversitatii prin conservarea speciilor native si in pericol de disparitie, utilizarea dusmanilor naturali ai buruienilor si daunatorilor in locul substantelor chimice si plantarea unui numai mai mare de arbusti si copaci.

Agricultura organica in crestere
Vanzarile de produse organice au crescut foarte mult in ultimii ani in Europa. Un studiu recenta arata ca valoarea vanzarilor de produse organice era de 13-14 miliarde de euro in 2005, iar cresterea anuala a fost de 10-15%.

Stiati ca ... ?
O majoritate evidenta a cetatenilor UE (89% in 2007!) cred ca agricultura si zonele rurale reprezinta aspecte cheie pentru viitor. Chiar daca vacile si oile nu se afla tocmai in cap de lista, cei mai multi oameni cred ca Europa ar trebui:
-  sa ofere alimente sigura si sanatoase la preturi accepatabile\
- sa asigure un trai decent pentru fermieri
-  promoveze respectul pentru mediu
- sa garanteze ca animalele sunt tratate cum trebuie
- sa aiba o crestere economica mai mare si sa ofere mai multe slujbe in  zonele rurale.
Tu ce crezi?

“Agricultura durabiala”
Zonele rurale reprezinta 91% din teritoriul Uniunii Europene si jumatate din populatia Uniunii traieste in mediul rural. E important sa protejam zonele rurale si resursele lor naturale pentru generatiile viitoare asigurandu-ne ca sunt durabile din punct de vedere economic,social si mediului.

UE doreste sa creeze un sector agricol competitiv care sa asigure alimentele necesare pentru noi toti, imbunatatind in acelasi timp conditiile de viata si posibilitatile de a gasi o slujba in mediul rural. In regiunile montane, de exemplu, exista putine slujbe si agricultura este adesea singura sursa de locuri de munca. Un punct in plus legat de locurile de munca in mediu rural este acela ca farmierii europeni protejeaza habitatele, biodiversitate si locurile naturale prin practici care nu afecteaza mediul.

Se spune adesea ca tinerii care locuiesc in zonele rurale au mai putine posibilitati in viata. Ce parere ai despre asta? Daca asa este, ce se poate face pentru a schimba aceasta situatie?

Pentru a afla mai multe informatii:
www.sustenergy.org
www.erec-renewables.org > Renewable Energy
http://ec.europa.eu/research/energy > Sustainable Energy Systems

ALTE STIRI
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri