Telefoane: 0314 20 53 48 (RCS-RDS)
0727 867 246 (Vodafone)
Fax: 0311 02 24 08 (UPC)
Email: info@intermanagement.eu
Conducere ecologica
Adaugat la data de 30.06.2011

Consumul de carburant al masinii dumneavoastra, uzura motorului , a franelor si a anvelopelor depind in general de o serie de factori precum: stilul dumneavoastra de conducere, conditiile individuale de deplasare, specificatiile tehnice ale masinii. Toate acestea au influenta in final asupra mediului inconjurator in care muncim si ne relaxam.  Se va evita incalzirea motorului cu masina stationata si aceasta deoarece motorul sa incalzeste mai greu cand masina sta pe loc. In faza de incalzire uzura si emisia de gaze de ardere sunt mari. De aceea, dupa pornirea motorului este bine sa se porneasca deplasarea, dar fara a se folosi turatii mari ale motorului si aceasta deoarece un motor rece consuma cu mult mai mult combustibil decat un motor care a atins nivelul optim de temperatura. Acest nivel de temperatura care asigura un nivel de consum mai scazul este atins dupa circularea cu autovehiculul a unei distante de 3, 4, 5 km in functie de conditiile si temperaturile din mediu.

Se vor evita astfel distantele scurte si turatiile mari. Totodata turatiile prea reduse in raport cu viteza de deplasare a masinii poate determina un consum crescut de combustibil. De aceea trebuie adaptate vitezele la conditiile si viteza de deplasare.
Cu cat se conduce masina cu o viteza mai mare cu atat ea va consuma mai mult. Daca viteza maxima este exploatata la aproximativ trei sferturi din valoarea ei atunci consumul se poate reduce semnificativ. Totodata, reducerile repetate de viteza, urmate de accelerari bruste si repetate, condusul sportiv duc la un consum ridicat de carburant si poluarea crescuta a mediului.

Evitati pe cat posibil traficul intens, aglomeratia oraselor, a centrelor urbane semaforizate, circulatia pe distante scurte si in trepte inferioare de viteza, opririle si pornirile repetate, circulatia in coloane.
Verificati presiunea in pneuri. O presiune a rotilor prea scazuta determina un consum mai mare al motorului. Totodata pneurile se uzeaza intr-un timp mai scurt, atat la exterior cat si in structura de rezistenta interioara. Orice greutate inutila care este transportata in masina determina un consum usor crescut de carburant, care astfel apare ca folosit inutil. Masina dumneavoastra va consuma mai mult daca este incarcata la maxim sau daca tracteaza o remorca.  La viteze mari, consumul de combustibil creste daca masina intampina rezistenta la deplasare cauzata de folosirea unui portbagaj exterior in care curentii de aer se opresc cu usurinta.

Instalatia de aer conditionat, farurile, radioul, bricheta, dezaburirea lunetei, oglinzile incalzite, scaunele incalzite precum si ceilalti consumatori functioneaza cu energia electrica produsa de generatorul de curent electric al masinii. Generatorul functioneaza ca urmare a functionarii motorului. Un consum mai ridicat de curent electric determina o solicitare mai mare a motorului si deci un consum mai ridicat de combustibil al masinii.

Franele unei masini se vor uza mai repede daca masina este folosita mai mult in oras, in locuri cu trafic aglomerat, pe distante scurte, daca soferul are un stil sportiv de conducere. Incercati sa conduceti preventiv astfel incat sa nu fie absolut necesara franarea si oprirea pe loc a masinii in toate cazurile. Viteza se poate reduce si prin folosirea adecvata a treptelor de viteza. La coborarea unei pante se poate trece intr-o treapta inferioara. Daca este necesar totusi sa se franeze, incercati sa folositi frana intr-un mod intermitent si nu in mod continuu pentru a da posibilitatea racirii franelor. La trecerea prin apa, dupa spalarea masinii, dupa o ploaie puternica, placutele de frana se pot uda si astfel franele actioneaza cu intarziere.

Download Resurse
[PDF] Conducere_ecologica.pdf | Download
ALTE RESURSE
Produse
Niciun produs gasit
Legaturi Sponsorizate
Legaturi Utile
Parteneri
Taguri